Hvad er e-mærket?

I bund og grund er e-mærket en certificeringsordning, ligesom vi kender det fra Fairtrade-mærket, Økologi-mærket, ISO og andre tilsvarende ordninger. Dvs. e-mærket opstiller en række krav og hvis en virksomhed lever op til disse krav kan den købe sig ret til at bruge E-mærket i sin markedsføring.

Kernen i e-mærkets krav til de deltagende virksomheder er, at de (virksomhederne) driver en lovlydig, ærlig og gennemskuelig forretning. Der stilles f.eks. krav om butikken skal leve op til love/regler for internethandel, at den tilbyder en overskuelig købsproces og så videre. Altså en række ganske fornuftige krav, enhver seriøs internetbutik bør leve op til.

Hvem står bag e-mærket?

Certificeringsordningen drives som en non-profit organisation og er stiftet af en række interesseorganisationer, der bl.a. repræsenterer erhvervslivet, internetbranchen (herunder de ansatte i virksomhederne) og forbrugerne.

De stiftende organisationer er: Dansk Erhverv, Dansk Industri, Foreningen for Dansk Internet Handel, Forbrugerrådet Tænk, HK Danmark og Finansrådet.

Derudover samarbejder e-mærket med en række private virksomheder, foreninger og Nordsjællands Politi. De private virksomheder tæller bl.a. forskellige udbydere af services til e-handelsvirksomheder (f.eks. Dandomain og Green Click Media), en række såkaldte prissammenligningssider (bl.a. Pricerunner og Kelkoo) og udbydere af betaling på kredit (Forbrugsforeningen og ViaBill).

Endvidere har man etableret et advisory board af forskellige erhvervsfolk, der enten selv driver detailhandel på internettet eller på anden måde er tilknyttet e-handelsbranchen (f.eks. ved arbejde med markedsføring af virksomheder/produkter på internettet).

Hvem finansierer e-mærket?

Organisationen og dens aktiviteter finansieres via salg af certificeringer og brugsret til selve mærket. Certificeringen koster fra 2.310,- til 8.455,- og det årlige medlemskontingent ligger fra 5.825,- til 19.950,-, alt efter antallet af ansatte i virksomheden. Dvs. e-mærket finansieres direkte af de deltagende virksomheder.

Du kan læse mere om e-mærket, samarbejdspartnerne og kravene til de deltagende virksomheder på e-mærkets hjemmeside (her).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *