Gennem den seneste tid har debattonen fyldt utroligt meget i den offentlige debat. Man har dårligt kunne åbne en avis eller klikke ind på et digitalt nyhedsmedie, uden historierne om den hårde debatkultur er væltet ud. Ikke engang det ellers relativt tandløse aftenkaffe-TV, har kunnet modstå fristelsen og midt mellem interview med grill-kokke og puddelejere, er forargelsen over den hårde debattone blevet sat fri, i allerbedste sendetid.

En forargelse man i øvrigt sagtens kan forstå. For der bliver bestemt sagt en masse, rigtigt grimme ting i den offentlige debat. Men noget har alligevel undret mig i den forbindelse. For hvis man virkelig synes debatkulturen er så forfalden. Hvorfor fokuserer man så mere på de grimmeste og hårdeste dele af den offentlige debat? Hvorfor ikke bruge sin energi på det konstruktive og give plads til dem, der udfordrer magthaverne sagligt og fornuftigt?

Det har jeg begået en lille kronik om og jeg har været så heldig, at Informeren gerne ville spendere lidt blæk på at offentliggøre den.

Du finder kronikken her:

http://www.information.dk/560069

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *